Turner Door är en av Nordens största leverantörer av garageportar, industriportar och tillbehör, med över 30 år i branschen. Vi strävar till att vara det bästa och mest pålitliga företaget i branschen. Läs mer om oss

Underhåll av garageportar

Underhåll av garageportar

Många av våra kunder frågar oss om hur de kan underhålla sina garageportar, och vi ser att det är viktigt. Därför svarar vi på era frågor här.

Att underhålla sina garageportar är en mycket bra idé. Den som underhåller dem, har garageportar som håller för en mycket lång tid samtidigt och känna sig trygga med att de har väl fungerande garagedörrar. Så att se till så att garageportarna fungerar på bästa sätt. Det gör det mer bekvämt för dig vid en  daglig användning av garageportar. Samtidigt så har du både snyggare och renare garageportar.

Rena garageportar håller längre

Just rengöring av garageportar är viktigt för en säker funktionen och förlänger livslängden på dem. Du kan helt enkelt tvätta garageportarna med vanlig såpa och vatten (det mest miljövänliga är att använda Grums gröna såpa). Använd en trasa eller svamp och varmt vatten.

Något annat som också är bra, är att rengöra och smörja alla garageportens rörliga delar; såsom gångjärn, kablar, spår och rullar.

Använd gärna vårt egna WURTH HSS2000 smörjmedel, så vet du att du använder rätt smörjmedel!

Så rengör du garageportarna:

  1. Kontrollera gärna att allt sitter på plats när du ska rengöra dem.
  2. Byt ut det som sitter löst eller som har slitits ut. Vi tillhandahåller reservdelar.
  3. Kontrollera alla bultar och skruvar. Skruva i de skruvar som sitter löst och använd t.ex. skiftnyckel för att skruva åt bultar.
  4. Koppla bort strömmen.
  5. Koppla bort öppnaren.
  6. Öppna och stäng garageportarna så ser du om det är hack i gångjärn eller om garageportarna visar på att de är i obalans.
  7. Smörj sedan alla gångjärn och övriga rörliga delar.
  8. Se även över fjädring och lager.
  9. Gör allt detta 1 gång/år. Bor ni så att garaget är utsatt för mycket väder och vind kan ni behöva göra det 2 gånger/år.

Vi kommer ut och underhåller garageportar

Våra duktiga hantverkare kommer ut och ser till att era garageportar får just den underhåll som de behöver. Då ser vi till så att garageportarna är säkra, rena och håller för en mycket lång tid framöver. Vi finns på nästan alla håll i vårt vackra land, så därför kan vi snabbt och enkelt komma ut och sköta om underhållet för era garageportar.

När vi kommer ut och sköter om underhållet av garageportar ser vi över funktionen hos fjädringarna, gångjärn, automatiken hos öppning och stängning av garageportar. Vi byter ut de delar i garageportarna som har slitits ut och ser på så sätt till så att alla delar fungerar som de ska. Vi tillhandahåller alla reservdelar som krävs för att garageportarna fungerar som de ska och är tänkta att fungera.

Har ni några funderingar över rengöring eller underhåll så hjälper vi gärna till. Ta kontakt med vår kundservice. Vi kommer enkelt och snabbt ut och underhåller era garageportar till ett rimligt pris!